2009. június 28., vasárnap

Ha másért nem is

(If only)
színes, feliratos, amerikai romantikus dráma 91 perc, 2004



rendező: Gil Junger
forgatókönyvíró: Christina Welsh
zeneszerző: Adrian Johnston
operatőr: Giles Nuttgens

szereplő(k):
Jennifer Love Hewitt (Samantha Andrews)
Paul Nicholls (Ian Wyndham)
Tom Wilkinson (taxi sofőr)
Diana Hardcastle (Claire)
Lucy Davenport (Lottie)

Az alábbiakban letölthető opusz semmilyen módon nem került magyar forgalomba, tévében sem és DVD-n sem, vagyis csak magyar felirattal elérhető. Címe is azért van, mert a port.hu gyártott hozzá. Aki számára ettől már gyanus egy film, nagy csemegékről marad le. Szerintem Jennifer Love Hewitt kisugárzása ezt a filmet is kiemeli a süllyesztőből. Egyébként szokványos szerelmi történetről van szó, kis csavarral, de ettől emberi és elgondolkodtató a filmben ábrázolt helyzet. Vajon te mennyi figyelmet adsz a szeretteidnek?
A történet főhőse Ian Wyndham brit üzletember, akinek barátnője Samantha egy autóbalesetben meghal. A szerencsétlen pasi másnap reggel arra ébred, hogy a baleset napja újrakezdődött. Megpróbálja hát megváltoztatni a múltat és ezáltal megmenteni a barátnőjét...hátha pótolhatók az elkövetett mulasztások.

http://data.hu/get/1392375/If_Only_2004.part1.rar
http://data.hu/get/1392376/If_Only_2004.part2.rar
http://data.hu/get/1392377/If_Only_2004.part3.rar
http://data.hu/get/1392378/If_Only_2004.part4.rar
http://data.hu/get/1392379/If_Only_2004.part5.rar
http://data.hu/get/1392380/If_Only_2004.part6.rar

Törés

(Fracture)


színes, szinkronizált amerikai thriller, 112 perc - 2007
rendező: Gregory Hoblit
forgatókönyvíró: Daniel Pyne, Glenn Gers
zeneszerző: Jeff Danna, Mychael Danna
operatőr: Kramer Morgenthau

Szereplők:
Anthony Hopkins
Ryan Gosling
David Strathairn
Rosamund Pike
Embeth Davidtz
Billy Burke...

Megint egy olyan izgalmas krimi, amiben az elejétől tudjuk, ki a gyilkos, csak éppen nincs bizonyíték. A film egy gazdag belsőépítészről szól, akit a saját felesége megölésével vádolnak, amit az első perctől nem is tagad. Az ügyet mégis ejtik és a férj kisétál az előzetes letartóztatásból, ámde a fiatal, ambíciózus ügyész-helyettes nem hagyja annyiban az esetet és elindul egy macska-egér játék, amiben nem is olyan egyértelmű, hogy ki az egér és ki a macska...
A krimit a Legbelső félelem rendezője, Gregory Hoblit jegyzi, aki megint egy remek színész-párost szerződtetett a nézők idegeinek végsőkig való borzolására: Anthony Hopkins és Ryan Gosling pedig beolvaszt bennünket a székünkbe.

http://rapidshare.com/files/74857068/lj.torrrrres.part1.rar.html
http://rapidshare.com/files/74857452/lj.torrrrres.part2.rar.html
http://rapidshare.com/files/74857494/lj.torrrrres.part3.rar.html
http://rapidshare.com/files/74856959/lj.torrrrres.part4.rar.html
http://rapidshare.com/files/74856966/lj.torrrrres.part5.rar.html
http://rapidshare.com/files/74856963/lj.torrrrres.part6.rar.html
http://rapidshare.com/files/74856956/lj.torrrrres.part7.rar.html
http://rapidshare.com/files/74856955/lj.torrrrres.part8.rar.html
rarpass: John0501

2009. június 25., csütörtök

Távol Afrikától

(Out of Africa)


színes szinkronizált amerikai romantikus dráma, 155 perc, 1985

rendező: Sydney Pollack
író: Karen Blixen, Isak Dinesen
forgatókönyvíró: Kurt Luedtke
zeneszerző: John Barry
operatőr: David Watkin

szereplő(k):
Meryl Streep (Karen Blixen-Finecke)
Robert Redford (Denys Finch Hatton)
Klaus Maria Brandauer (Bror Blixen-Finecke báró)
Suzanna Hamilton (Felicity)
Malick Bowens (Farah)
Michael Kitchen (Berkeley)
Joseph Thiaka (Kamante)
Michael Gough (Lord Delamere)
Graham Crowden (Lord Belfield)

A film Karen Blixen dán írónő önéletrajzi ihletésű regénye, a Volt egy farmom Afrikában adaptációja. Sydney Pollack - 1985-ben hét Oscar-díjat kiérdemelt - alkotása a könyvhöz hasonló érzékenységgel és érzékletességgel mutatja be a kenyai Ngong hegység környékét, a telepesek és az ültetvényen dolgozó bennszülöttek életét. A történetet Karen nézőpontjából, az ő szavaival halljuk. Beszámol házasságáról a svéd nemesi családból származó unokatestvérrel, Bror von Blixen-Finecke báróval és töviről hegyire beavat ellentmondásos szerelmi kapcsolatának intim részeleteibe a szintén arisztokrata angol vadásszal és pilótával, Denys Finch-Hattonnal. Ez a történet megmutatta, hogy mennyire fontos megélni minden pillanatot az életben, sosem tudhatod mennyi időt engedélyez a sors a boldogságra.


2009. június 24., szerda

Angyalok városa

(City of Angels)


színes szinkronizált amerikai romantikus dráma, 117 perc, 1998
rendező: Brad Silberling
forgatókönyvíró: Wim Wenders, Peter Handke, Richard Reitinger, Dana Stevens
zeneszerző: Gabriel Yared
operatőr: John Seale
vágó: Lynzee Klingman

szereplő(k):
Nicolas Cage (Seth)
Meg Ryan (Dr. Maggie Rice)
Andre Braugher (Cassiel)
Dennis Franz (Nathaniel Messinger)
Colm Feore (Jordan)
Robin Bartlett (Anne)

Mi történik, ha egy angyal halandóként akar élni? Ha kíváncsi milyen a körte íze, milyen sírni, milyen egy arcot végigsimítani...és legfőképpen arra, milyen érzés szeretve lenni egy asszony által. És mi az, amit ezért a tapasztalatért feláldozna? A halhatatlanságát.
Ez a film egy biztos, szívünkhöz ér. Olyan témához nyúl, amely évszázadok óta foglalkoztatja az emberek fantáziáját. De a válaszokat nem a legilletékesebbektől kapjuk, hanem a hírneves német filmrendező-író Wim Wenders írta meg nekünk. Saját alkotása, a Berlin fölött az ég annyira megihlette az amerikai producereket, hogy leforgatták az amerikai változatot. Azon kár vitatkozni, melyik a jobb vagy értékesebb alkotás.
A film láttán lehet mélázni: vannak-e az angyalok? Maggie Rice sem hitt az angyalokban, addig amíg nem találkozott eggyel.



2009. június 14., vasárnap

Az ördög ügyvédje

(The Devil's Advocate)





színes amerikai thriller, 144 perc, 1997
rendező: Taylor Hackford
író: Andrew Neiderman
forgatókönyvíró: Jonathan Lemkin, Tony Gilroy
zeneszerző: James Newton Howard
operatőr: Andrzej Bartkowiak
szereplő(k):
Keanu Reeves (Kevin Lomax)
Al Pacino (John Milton)
Charlize Theron (Mary Ann Lomax)
Jeffrey Jones (Eddie Barzoon)
Judith Ivey (Mrs. Lomax)
Connie Nielsen (Christabella)
Craig T. Nelson (Alexander Cullen)
Tamara Tunie (Jackie Heath)

Lehet vitatkozni velem, de ez a film Al Pacino egyik legjobb filmje. Az amerikai színészóriás születési adatai szerint 1940. április 25-én született New Yorkban, tehát 2009-ben töltötte be a 69.(?) életévét. Alfredo James Pacino egy harmadgenerációs szicíliai földműves család sarja 1972-ben - az első próbafelvétel után - azonnal megkapta Francis Ford Coppola Keresztapa filmjének egyik főszerepét. Michael Corleone bőrében kapta első Oscar-jelölését. Magát a díjat a nyolcadik jelölés után vihette haza az Egy asszonya illata című vígjátékért. Hogy miért pont ezért? A kérdés megválaszolása örökre az Amerikai Filmakadémia egyik megfejthetetlen titka marad. Pacino szerepeivel régóta bizonyította remek jellemábrázoló készségét. A sors úgy hozta, hogy mielőtt a közönség megszokta volna a rosszfiú szerepkben Sydney Lumet felkérésére, a Serpico-ban a megvesztegethetetlen nyomozó figurájára váltott. Ha valaki megkapargatja életrajzát észre veheti, hogy 21 évesen elkapták tiltott fegyverviselésért, ám rövid "bűnözői" karrierje itt véget is ért, de azért kapott egy merítést az alvilágból. Egyetlen igazi szenvedélye van, volt és lesz: a színészet.
Ezúttal John Milton néven láthatjuk viszont (a figura neve áthallásos. Pont így hívták azt az angol költőt, aki Elveszett paradicsom címmel a XVII. században verses formában adta közre a bibliai bűnbeesés történetét.) Pacino kelti életre gyakorlatilag a Sátán figuráját, aki mindent felalánj a fiatal ügyvédnek, pénzt, hatalmat, hírnevet...de semmi sem tart örökké.
Az utóbbi évek egyik műfajteremtő filmje.


2009. június 12., péntek

Büszkeség és balítélet

(Pride and Prejudice)





Színes, szinkronizált angol romantikus filmsorozat 1995, 312 perc
Rendező: Simon Langton
Író: Jane Austen
Forgatókönyvíró: Andrew Davies
Zene: Carl Davis
Operatőr: John Kenway

Szereplő(k):
Colin Firth (Fitzwilliam Darcy)
Jennifer Ehle (Elizabeth Bennet)
Barbara Leigh-Hunt (Lady Catherine de Bourgh)
Alison Steadman (Mrs. Bennet)
Crispin Bonham-Carter (Mr. Bingley)
Anna Chamcellor (Miss Bingley)
Susannah Harker (Jane Bennet)
Benjamin Whitrow (Mr. Bennet)
Julia Sawalha (Lydia Bennet)



Jane Austen legismertebb regénye az 1995-ben készült BBC feldolgozás előtt is számos televíziós változatot megért, sőt van belőle újabb. Elemezték már irodalomtörténészek, meg egyéb okosok, hogy mitől annyira hatásos, mitől aktuális ma is, amit és ahogy ábrázol az angol írónő. Ezen a kérdésen mindenki elmerenghet, ha óhajt. A lényeges kérdés, hogy nem mindegy hogyan keltik életre és kik bújnak az annyiszor dícsért karakterek bőrébe, adják a jellemrajzot és a párbeszédeket. Colin Firth és Jennifer Ehle kettősét elég nehéz lesz feledtetni, vagy felülmúlni. Amikor 1995-ben képernyőre került, az első vetítés alkalmával tizenhárommillió néző követte figyelemmel, és drukkolt hat egymást követő vasárnap, hogy a két szerelmes beismerje végre egymás iránti vonzalmát. Colint Firth ismertsége és filmes karrierje ezután indult be. A kimért, makacs, egyáltalán nem beszédes, nem is izmos figurát a Bridget Jones naplójába szinte egy az egyben viszontláttuk, a nevét sem változtatták meg: Mr. Darcy-nak hívták.
A Büszkeség és balítélet az a film, aminek ott kell lennie a polcodon! Az alábbiakban letölthető BBC-sorozat a színészi játékon túl a kosztümök és a helyszínek kiválasztásában is remekelt. A házak mérete, bútorzata, az ablakokból élvezhető látvány mind érzékletesen adja a tudtunkra, melyik szereplő gazdagabb család sarja, hol áll a társadalmi ranglétrán. Mind a mondanivalót, mind a helyzeteket frappánsan aláfesti Carl Davis zenéje, ami fel-felbukkan, időnként teljes egészében, máskor csak részleteiben, időnként pedig a szereplők zenei műveltségét és hozzáértését bizonyítja. Ismét dicséret illeti a magyar szinkronizálásban részt vett művészeket. Pont annyira idegesítőek, ott és akkor beszélnek sipító hangon, amikor annak helye van. Ritkaságszámba megy az ilyen tökéletes adaptáció, ezzel még Jane Austen is elégedett lenne. Te is az leszel. Az egyik kedvencem, szeretettel ajánlom.


Egy hasznos link, ha többet olvasnál Jane Austenről.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Jane_Austen
A Büszkeség és balítélet könyv alakban:
http://mek.oszk.hu/00300/00317/index.phtml#

2009. június 8., hétfő

Suriyothai legendája

(The Legend of Suriyothai)
színes szinkronizált thaiföldi történelmi kalandfilm, 2001, 137 perc


forgatókönyvíró-rendező: Chatrichalerm Yukol
operatőr: Anupap Buachand, Stanislav Dorsic, Igor Luther
zene: Richard Harvey
vágó: Francis Ford Coppola, Chatrichalerm Yukol, Patamanadda Yukol

szereplő(k):
M.L. Piyapas Bhirombhakdi (Suriyothai hercegnője)
Johnny Anfone (Panbut Srithep)
Sarunyu Wongkrachang (Mahachakrepat királya)
Sorapong Chatree (Baron Muen Rachasineha)


A középkorban játszódó történet Suriyothai sziámi hercegnő életét mutatja be. A legendás hercegnő élete során számtalanszor bizonyította be, hogy képes feláldozni saját boldogságát országa boldogulásának az érdekében.
Fiatal lányként, hogy országát megmentse a politikai felosztottságtól, lemondott az igaz szerelemről és érdekházasságot kötött. Az évek folyamán hűségesen kitartott választott férje mellett, védte és támogatta a hatalmi harcokban, és végül a csatamezőn is ott állt mellette...
A film érdekessége, hogy maga a thai herceg, Chatri Chalerm Yukol rendezte a filmet, és a film születésénél édesanyja, Sirikit thai királynő is ott bábáskodott. A több ezer statisztával (köztük 160 elefánttal) készült látványos szuperprodukció vágója pedig nem más, mint a világhírű filmrendező, Francis Ford Coppola.



Nomád

(Nomad)


színes francia-kazah háborús történelmi filmdráma, 112 perc, 2005
rendező: Ivan Passer, Sergei Bodrov
forgatókönyvíró: Rustam Ibragimbekov
zeneszerző: Carlo Siliotto
operatőr: Dan Laustsen, Ueli Steiger

szereplő(k):
Kuno Becker (Mansur)
Jay Hernandez (Erali)
Jason Scott Lee (Oraz)
Doskhan Zholzhaksynov (Galdan Ceren)
Mark Dacascos (Sharish)


A XVIII. századi Kazahsztánban - Kína, Tibet és Oroszország szomszédságában - új hős érkezését jövendöli a törzs sámánja, Oraz (Jason Scott Lee). Megszületik Mansur (Kuno Becker), hogy egyesítse a kazah népet és dicső győzelemre vigye a harcokban. Galdan, Jungar uralkodója (Doskhan Zholzhaksynov) magához hívatja Sharish hadvezért (Mark Dacascos), hogy találja meg a fiút és végezzen vele. Oraz mindent megtesz annak érdekében, hogy elrejtse Mansurt és eljuttassa atyjához, Walim szultánhoz.
Telnek az évek, Mansur a legendás Dzsingisz Kán sarjával, Eralival (Jay Hernandez) nevelkedik - egy névtelen pásztor elárvult gyermekével és testvérként szeretik egymást. Az egyik küdetése győzelemre vinni népét, míg másik a barátság igazi értékét hivatott megmutatni. De a szépséges Gaukhar(Ayana Yesmagambetova), akibe mindketten beleszeretnek, viszályt szít közöttük. A harcokban a jungarok megölik Mansur apját és elrabolják Gaukhart. Elérkezik a harc ideje...

Az epikus történet egy hősi sors beteljesedését követi végig. Ahogy az már lenni szokott: jó és a rossz küzdelme, a barátság tűréspróbája és a szerelem feláldozása alkotja a történet velejét - ez a legenda.







Megvásárolható:
http://www.mozi-dvd.hu/cikk3829.html

Brazil

(Brazil)



színes, szinkronizált angol film, 140 perc, 1985
rendező: Terry Gilliam
forgatókönyv: Terry Gilliam, Tom Stoppard, Charles McKeown
fényképezte: Roger Pratt
Oscar-jelölések 1986: a legjobb látványtervező, a legjobb díszlet, a legjobb eredeti forgatókönyv

szereplő(k):
Jonathan Pryce (Sam Lowrey)
Robert De Niro (Archibald "Harry" Tuttle)
Katherine Helmond (Mrs. Ida Lowrey)
Ian Holm (Mr. M. Kurtzmann)
Bob Hoskins (Spoor)
Michael Palin (Jack Lint)
Ian Richardson (Mr. Warrenn)
Peter Vaughan (Mr. Helpmann)
Kim Greist (Jill Layton)
Jim Broadbent (Dr. Jaffe)
Charles McKeown (Lime)


A tökéletes jövőben járunk. Ebben a világban minden igazi utópisztikus hatékonysággal működik, a technológia és a bürokrácia egyeduralmában egy árnyékkormány uralkodik, melynek bevett - és a lakosság által kénytelen kelletlen elviselt - szokásává vált, hogy "alattvalóit" tökéletes megfigyelés alatt tartsa. A köztisztviselőként dolgozó Sam Lowryval (Jonathan Pryce) azonban megtörténik a csoda. Egy napon arra lesz figyelmes, hogy eddig tökéletesen érdektelen élete hirtelen fordulatot vesz. Munkája során ugyanis egy teljes véletlenségből letartóztatott ember lakásába jut el, akit azonban még a tévedés felismerése előtt kivégeznek. Nem sokkal később álmában egy gyönyörű nő társaságában a szikrázóan kék égbolton repül. Azután elromlik a vízvezeték, s az azt megjavító szuperhősnek álcázott férfi (Robert De Niro) szemmel láthatóan több egyszerű szerelőnél. Így nem is csoda, hogy ettől kezdve a legváratlanabb pillanatokban - általában az éjszaka közepén - bukkan fel Sam lakásában. Később találkozik az álmában felbukkanó nővel, egymásba szeretnek, ám a pokol csak akkor szabadul el, amikor kiderül, hogy a nő terrorista. Talán Orwell sem ábrázolta ilyen jól az 1984 című könyvében látomását, és ha mégis, biztosan nem volt ennyire vicces a végeredmény, mint a Monthy Python Repülőcirkusza oszlopos alkotótagja, Terry Gilliam jövőnkről festett filmes utópiája.




A nagy kékség

(Le Grand bleu - The Big Blue)
színes magyarul beszélő francia-amerikai-olasz romantikus dráma, 120 perc, 1988





rendező: Luc Besson
író: Luc Besson
forgatókönyvíró: Robert Garland, Luc Besson, Marilyn Goldin, Jacques Mayol, Marc Perrier operatőr: Carlo Varini
zene: Eric Serra, Bill Conti
szereplő(k): Jean-Marc Barr (Jacques Mayol) Jean Reno (Enzo Molinari) Rosanna Arquette (Johanna) Paul Shenar (Dr. Laurence) Griffin Dunne (Duffy) Jean Bouise (Louis) Marc Duret (Roberto)

Mitől jó ez a film? Talán mert megmozgatja a néző érzelmeit, megérint minden érzékszervet. A képek, az alakítások, a rendezés, a vágás, a zene... Nem is tudta felülmúlni Luc Besson ezt a zsenge, mindössze 29 évesen elkövetett filmjét. Ez volt első kasszasiker mozidarabja 1988-ban, ami hírnevet hozott számára és egycsapásra az ismert színészek közé emelte cimboráját, Jean Renót. Kicsin múlott, hogy Besson sose kerüljön a kamerák mögé. Búvároktató szülők mellett nőtt fel és sokáig azt tervezte, hogy delfinkutató tengerbiológus lesz. Ha nem történik vele 17 évesen egy búvárbaleset, ma nem készít nekünk kreatív, szórakoztató és izgalmas meséket, melyeket bármikor megnézünk, mert az ő neve áll a stáblistán. Akár producerként, akár forgatókönyvíróként, akár - sajna egyre kevesebbszer - rendezőként jegyez egy történetet.
Álljanak itt Faludy György szavai, ő jobban érzékelteti versében Besson filmjének atmoszféráját.


A nagy kékség
A nagy kékség, másként Földközi tenger.
A Lidón s Cannesnál selymes, hosszú fények.
Gibraltár partján halványzöldbe játszik,
beljebb lila és feketésen kékebb.
Cadiz körül színezüst. Nauplionnál
hajnaltájt friss narancslé. Kardamíle
mellett rosé alkonykor. Kalamáta
táján est felé kadarka a színe.
Záránál Windsor-kék. Acél hullámok
telente Málta sziklái alatt,
tarajaik mocskos ingnyak-fehérek,–
de fejünkben a tenger kék marad.
Egy filmet is A nagy kékség-nek hívnak.
Ámorgoszon született, rokonszenves
fiú száz méter mélyre tud merülni
a sodrony mentén, úgy, hogy maszkot sem vesz.
Szeretik, híres, szép a felesége.
Gyereket várnak. Egy nap, hirtelen
kifut a vízhez. Beleles a mélybe.
Az asszony jajgat, de ő nem felel.
A bárkánál kiáll a sodrony vége,
a tenger alvóban már szürke-kék.
A nő tudja: nem akar visszatérni.
Aztán nem jön, csak néhány búborék...

http://data.hu/get/372168/A_nagy_kekseg.part1.rar
http://data.hu/get/372169/A_nagy_kekseg.part2.rar
http://data.hu/get/372170/A_nagy_kekseg.part3.rar
http://data.hu/get/372171/A_nagy_kekseg.part4.rar
http://data.hu/get/372172/A_nagy_kekseg.part5.rar
http://data.hu/get/372173/A_nagy_kekseg.part6.rar
http://data.hu/get/372174/A_nagy_kekseg.part7.rar
http://data.hu/get/372175/A_nagy_kekseg.part8.rar

rarpass:
clanteam.cityreklam.ws

2009. június 7., vasárnap

Csillagpor

(Stardust)
a

színes magyarul beszélő angol-amerikai kalandfilm, 130 perc, 2007

rendező: Matthew Vaughn
író: Neil Gaiman
forgatókönyvíró: Matthew Vaughn, Jane Goldman
operatőr: Ben Davis
szereplő(k):
Charlie Cox (Tristian)
Claire Danes (Yvaine)
Robert De Niro (Shakespeare kapitány)
Sienna Miller (Victoria)
Michelle Pfeiffer (Lamia)
Jason Flemyng (Primus)
Peter O'Toole (Stormhold királya)
Rupert Everett (Secondus)
Ricky Gervais (Ferdy)
Ian McKellen (narrátor)

Neil Gaiman 1997-es képregény, illetve 1998-as könyvsikere került a filmvászonra 2007-ben. Megjelenésének évében, a Harry Potter grandiózus sikere közben a Stardust egyaránt elnyerte a közönség és a kritikusok elismerését a tengerentúlon. A képi megjelenítés sem maradt el az eredetitől, ugyanis egyedi hangú, sajátos hangulatú és különleges humorú mese kerekedett, nemcsak felnőtteknek szóló, hanem olyan igazi, abszolút mese. Édes, kalandos, szellemes, szerelmes, csillogó ékkő ez a film. Aki csak azért nézi meg, mert szereti a fantasy filmeket szeresse azért, akit a sztárok játéka csábít: nem fog csalódni. Robert De Niro ezúttal villámokat befogó, léghajón közlekedő kapitányként látszik, Michelle Pfeiffer pedig rossz boszorkányként tűnik fel. Éshogy miként védik meg a film hősei lakóhelyüket, Fal városkát és a hullócsillagból emberré, gyönyörű lánnyá vált Viktória kinek és miért fontos: mind kiderül a mesés 130 percből.

http://rapidshare.com/files/89100927/sd.001.html
http://rapidshare.com/files/89100938/sd.002.html
http://rapidshare.com/files/89100939/sd.003.html
http://rapidshare.com/files/89100930/sd.004.html
http://rapidshare.com/files/89100942/sd.005.html
http://rapidshare.com/files/89102700/sd.006.html
http://rapidshare.com/files/89102794/sd.007.html
http://rapidshare.com/files/89103118/sd.008.html
http://rapidshare.com/files/89103140/sd.009.html
http://rapidshare.com/files/89104491/sd.010.html
http://rapidshare.com/files/89104842/sd.011.html
http://rapidshare.com/files/89105195/sd.012.html
http://rapidshare.com/files/89105216/sd.013.html
http://rapidshare.com/files/89106485/sd.014.html
http://rapidshare.com/files/89106856/sd.015.html
http://rapidshare.com/files/89107050/sd.crc.html

rarpass: levayjan vagy John0501